Ons Sociaal Engagement

Ons Sociaal

Engagement

Rotaract Torhout-Houtland gaat vooral voor een positieve impact via doe-activiteiten maar geeft daarnaast ook materiële steun.

Bejaardenbezoek

Sint-Augustinus

Jaarlijks staat er een kerstweekend op de agenda bij Rotaract Torhout-Houtland. Dit weekend bestaat zowel uit fundraising als een sociale activiteit. Traditioneel gaat Rotaract Torhout-Houtland langs bij de bejaarden van het Sint-Augustinus Rusthuis te Torhout verkleed als kerstmannen en kerstvrouwen. We slaan een praatje met hen en brengen wat extra gezelligheid en warmte in de kerstperiode. We overhandigen hen hierbij ook een cadeautje. Jaarlijks verwennen we zo een 200-tal bejaarden.


Knutselactiviteit Sint-Augustinus

Afgelopen jaar organiseerden we ook een knutselnamiddag voor de bejaarden van Sint-Augustinus. We maakten bloemen uit crêpepapier en schilderden. Voor deze gezellige namiddag bakten we ook enkele taarten.

Kids In Action Day

De sociale dag vindt jaarlijks plaats op paasmaandag en is één van de belangrijkste activiteiten van het Rotaract District. Jaar na jaar zijn er meer dan 200 kinderen aanwezig!

Op paasmaandag zijn alle clubs van district 1620 dan ook vroeg uit de veren om de kindjes op te halen en om ter plaatse de laatste voorbereidingen uit te voeren voor deze bijzondere dag. Elke club organiseert hierbij één activiteit, waardoor de kindjes gedurende de dag kunnen deelnemen aan diverse activiteiten waarbij sport centraal staat. Bij het afsluiten van de dag krijgt elk kindje een goodiebag mee. Niet alleen samenwerking binnen de clubs, maar ook tussen de clubs is cruciaal om deze dag tot een goed einde te brengen en om alle kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen! Rotaract Torhout-Houtland werkt hierbij samen met BLO de Torretjes. Zowel de kindjes als de Rotaracters kunnen na afloop moe maar voldaan terugkijken naar deze dag!

Paaseierenraap

We organiseerden vorig jaar een heuse paaseirenraap in samenwerking met Sociaal Huis - OCMW Torhout en WZS de Klapdeur Torhout.


Kinderen moesten verschillende opdrachten volbrengen, lieten zich schminken, zochten naar de paashaas en kregen zelfgemaakte taart en een zakje chocolade.Zeeroverskamp

Ieder jaar gaat Rotaract Torhout-Houtland met de 10-jarigen van de BLO-school De Torretjes op 4-daags Zeeroverskamp. Wij richten het kamphuis gezellig in, voorzien lekkere en gezonde maaltijden voor de kinderen en natuurlijk tal van leuke activiteiten. Samen verslaan we er piraten, bevrijden wij de prinses en organiseren wij een waar huwelijksfeest. Verder spelen we op kamp een heus duinenspel, waaien wij uit met de go-carts, dansen de kampdans en zoveel meer. De 4-daagse wordt afgesloten met een barbecue waarop ook de directeur en de vriendenkringvan de school uitgenodigd zijn. Voor de kinderen is het hoogtepunt van dit kamp een bezoek aan Plopsaland.

Wie steunden we nog zoal?

2017


Tablets & snoezelruimte voor Tordale vzw

We schonken tablets voor dementerenden in Site Vancoillie en sponsorden ook de inrichting van een snoezelruimte in Het Baken. 


Meer info op: http://tordale.be/

2015


Shelterbox

In 2015 financierden we een Shelterbox die werd ingezet in Nigeria.  De boxen bevatten praktische materialen en gebruiksvoorwerpen die de basis kunnen vormen voor een dagelijks leven.

 

Meer info op: https://www.shelterbox.nl/

2013


Victor Handpoppen voor De Torretjes

We schonken Victor Handpoppen aan BLO-school De Torretjes. De Victor Handpop vergemakkelijkt gesprekken in de klas. Victor heeft een bolletje op zijn hoofd waaraan je kan draaien (groen: leuke gevoelens / rood: vervelende gevoelens)


Tegen pesten op school

Jaarlijks


Kerstkaartjes

Jaarlijks bestellen we kerstkaartjes bij De Beelderij vzw om aan de bejaarden van Sint Augustinus te overhandigen. Zo steunen we twee keer het goede doel!


Meer info op:

http://tordale.be/


2016


CWXRM ter herdenking van WO1 en ten voordele van het goede doel

Tijdens de stagiairsactiviteit van Ilse, Valérie en Sophie maakten we in Ieper beeldjes ter herdenking van de gesneuvelden in WO1. De helft van onze bijdrage werd hierbij geschonken aan goede doelen in Afrika.


Meer info op:

http://www.comingworldrememberme.be

VERGADERLOCATIE


't Gravenhof

Oostendestraat 343, 8820 Torhout

VERGADERING

 

Maandelijks, elke 3e vrijdag

Start: 20h30

FOLLOW US

© Copyright. All Rights Reserved.